Istraga o ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića: Zatraženo produženje pritvora | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Istraga o ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića: Zatraženo produženje pritvora

Izvor: pressrs.ba | Datum:21.08.2015.

Specijalno tužilaštvo RS zatražilo je produženje pritvora za još tri mjeseca Radovanu Andriću (19) iz Trebinja, osumnjičenom da je sa Miljanom Ratkovićem (29) i Dakom Pikulom (29) učestvovao u ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24).

Istraga o ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića: Zatraženo produženje pritvora- Produženje pritvora zatraženo je zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ili da će ometati postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike. Osim toga, riječ je o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od 10 ili više godina, pa bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda - rekla je portparolka Specijalnog tužilaštva RS Dragica Tojagić.

O prijedlogu tužilaštva odlučivaće Vrhovni sud RS, a odluka bi trebalo da bude poznata u ponedjeljak.

Andrićev branilac, advokat Veljko Ćivša, kaže da tužilaštvo nije ponudilo nijedan novi dokaz.

- Slučaj je preuzelo STRS, ali odbrana zvanično nije obaviještena na osnovu čega je izvršen taj prenos nadležnosti sa okružnog na Specijalno tužilaštvo. U prijedlogu za produženje pritvora nije ponuđen nijedan novi dokaz, a navodno, tužilaštvo raspolaže kovertiranom izjavom nekog svjedoka, koju odbrana nije imala priliku da vidi. Ni u kvalifikaciji krivičnog djela ništa se nije promijenilo i Andrića i dalje terete kao direktnog izvršioca ubistva, iako prema našem mišljenju za to nema dokaza - istakao je Ćivša.

Andrić je uhapšen neposredno nakon zločina, da bi krajem jula usljedilo hapšenje Ratkovića. Nekoliko dana kasnije uhapšen je i Dako Pikula, nekadašnji šef kabineta gradonačelnika Trebinja i sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule. On je osumnjičen za podstrekavanje ubistva, a Ratković za učešće u zločinu. Ratkovićev branilac Drago Babić kaže da njegovog klijenta zapravo terete da je prodao pušku kojom je zločin počinjen.

- Kuriozitet u ovom slučaju je da uopšte nema ubice ni puške kojom je ubistvo počinjeno. Zvuči nevjerovatno, ali moj branjenik nikada nije saslušan na okolnosti na koje mu je pritvor određen. Dakle, razlikuje se ono o čemu ga je tužilac ispitivao i ono za šta je pritvoren - rekao je Babić, dodajući da Ratković ima alibi "čvrst kao kuća".

Đerić je ubijen 24. maja oko 3.20 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Ubica je, s leđa, prema njemu ispalio više hitaca iz automatske puške, a obdukcijom je utvrđeno da je pogođen jednim metkom u srce. Đerić je radio kao obezbjeđenje u klubu "Merlot" i vjeruje se da je motiv ubistva bila osveta za to što Pikuli i njegovoj supruzi, nekoliko dana ranije, nije dozvolio da uđu u klub, pa su se sukobili i razmijenili nekoliko udaraca.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: