Za samo dva dana zbog alkoholisanosti sankcionisano 56 vozača | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Za samo dva dana zbog alkoholisanosti sankcionisano 56 vozača

Izvor: herceg tv | Datum:11.03.2019.

Na području Policijske uprava Trebinje,  periodu od 08. do 10. marta, realizovana je akcija u saobraćaju pod nazivom „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje“, saopšteno je iz PU Trebinje.

Kako se navodi u saopštenju, u akciji je ukupno kontrolisano 210 vozača, 180 je alkotestirano od kojih je 56 sankcionisano zbog vožnje pod uticajem alkohola. Kod 4 vozača alkotestiranjem je utvrđena količina alkohola u krvi u rasponu od 0,01 g/kg do 0,30 g/kg, kod 18 vozača utvrđena količina alkohola u krvi je iznosila od 0,31 g/kg do 0,80 g/kg, kod 20 vozača od 0,81 g/kg do 1,50 g/kg i kod 14 vozača utvrđena količina alkohola u krvi je iznosila preko 1,50 g/kg.

Iz PU Trebinje apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu kulturu kako bi se bezbjednost svih učesnika podigla na viši nivo.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: