Povećan broj uživalaca droge | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Povećan broj uživalaca droge

Izvor: Srna | Datum:21.10.2015.

Na području Hercegovine tokom devet mjeseci ove godine evidentiran je znatan porast broja lica koja su zatečena da konzumiraju i posjeduju drogu, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

drogaOd početka godine na području Centra zatečeno je 57 lica da konzumiraju drogu ili da je posjeduju, dok je u istom periodu prošle godine registrovano desetak takvih slučajeva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije trebinjskog Centra Bojan Dabić istakao je da je riječ uglavnom o muškarcima do trideset godina i da je mali broj maloljetnika.

„U prvih devet mjeseci iz oblasti zloupotrebe droga evidentirano je 57 prekršaja, za koje je prijavljeno 54 muškarca i dvije žene“, rekao je Dabić i dodao da bi se u Federaciji BiH ovi prekršaji tretirali kao krivična djela.

U Centru kažu da je najveći broj lica zatečeno da uživa drogu na području grada Trebinja, napominjući da većina njih nije sa tog područja, te u Bileći, dok ovakvih slučajeva nije bilo u Gacku, Nevesinju, Berkovićima i Ljubinju.

U policiji smatraju da su povećane aktivnosti u posljednjih par mjeseci dovele do otkrivanja i dokumentovanja prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga, te najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti proaktivno djelovanje u vezi sa ovom problemom.

Za posjedovanje droge propisane novčane kazne su od 500 do 1.500 KM, za konzumiranje od 700 do 1.700 KM, dok su za krivična djela iz oblasti zloupotrebe droga kazne od tri do 20 godina zatvora.

Za prekršaj se, osim novčane kazne, može izreći i mjera liječenja od zavisnosti od opojnih droga koja može trajati od tri mjeseca do godinu dana.

Na području Hercegovine u prvih devet mjeseci oduzeto je i 5.766 grama marihuane, 1.100 grama hašiša, 388 stabljika indijske konoplje, 256 grama heriona, 89 grama „spida“ i 172 grama kokaina.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: