Crkva svete Petke u Mostaćima na meti provalnika | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Crkva svete Petke u Mostaćima na meti provalnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.11.2019.

Crkva svete Petke u Mostaćima našla se na meti provalnika prethodnih dana, kada je jedno ili više lica primjenom sile pokušalo da razvali vrata ovog pravoslavnog hrama, saopšteno je iz crkvenog odbora.  

„Metalna vrata na kojima su vidljivi tragovi provaljivanja, mještani su zatekli u subotu ujutro, o čemu su obavijestili Policijsku upravu Trebinje, čiji su pripadnici izvršili uviđaj. Pretpostavlja se da su počinilac ili više njih nogom pokušali da provale u crkvu, ali im to nije uspjelo“, kažu u crkvenom odboru.

U ovom hramu je prošle nedjelje svečano proslavljena krsna slava crkve, uz prisustvo velikog broja mještana i građana Trebinja, zbog čega su, kako ističu u crkvenom odboru, provalnici vjerovatno mislili da se u crkvi nalaze prilozi vjernika.

„Ali je sreća da je na vrata crkve prije svega 10-ak dana postavljena nova brava. Mještani Mostaća bili su vidno uznemireni zbog ovoga, jer se pitaju šta očekivati od osoba koja su u stanju da provaljuju u crkve. Vjeruju da će pripadnici Policijske uprave otkriti počinioca ovog djela“, kažu u crkvenom odboru.

Crkva svete Petke, izgrađena početkom 17. vijeka, jedan je od pet nacionalnih spomenika koji se nalaze na teritoriji Mostaća, a novoformirani crkveni odbor crkve sv. Klimeta u Mostaćima, pod čijom se nadležnošću nalazi i crkva svete Petke na popularnoj „Bari“, u prethodna dva mjeseca je preduzeo brojne aktivnosti na obnovi crkve, uređenju prostora oko crkve, te starog mosta koji pripada cjelini pod zaštitiom države.



Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: