Danas sahrana profesora Radeta Ivankovića | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Danas sahrana profesora Radeta Ivankovića

Izvor: Srna | Datum:31.10.2015.

U Trebinju će biti održan komemorativni skup povodom smrti predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radeta Ivankovića koji će danas biti sahranjen na mjesnom groblju u trebinjskom selu Vrpolje.

Danas sahrana profesora Radeta IvankovićaKomemorativni skup biće održan u 10.00 časova u amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, a sahrana je u 15.00 časova.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Rade Ivanković preminuo je juče u Beogradu u 68. godini.

Ivanković je rođen 1947. godine u Vrpolju, opština Trebinje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1970. godine, a magistarsku tezu odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1975. godine.

Doktorsku disertaciju pod naslovom "Ekonomski efekti investiranja" odbranio je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, navodi se u saopštenju iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Bio je dugogodišnji profesor Fakulteta za proizvodnju i menadžment /FPM/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a 30. juna 2010. izabran je za dekana ove ustanove.

Od 2010. godine redovni je član Međunarodne menadžerske akademije iz Novog Sada. Na čelu Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu nalazio se od 13. novembra 2013. godine.

Učestvovao je u nastavnom procesu u okviru osnovnih i postdiplomskih studija na FPM Trebinje, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu na Palama, Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu, kao i Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: