Održana komemoracija profesoru Radu Ivankoviću | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Održana komemoracija profesoru Radu Ivankoviću

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.10.2015.
Komemorativna sjednica povodom smrti profesora Rada Ivankovića održana je danas u prostorijama Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

IMG_8159Rektor univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić rekao je da je profesor Ivanković bio prijatelj Univerziteta i nesebično davao svoj doprinos u izgradnji, razvoju i očuvanju akademskih vrijednosti.

„Obavljavljao je niz značajnih akademskih funkcija. Ostavio je neizbrisiv trag u Industriji alata Trebinje, Elektroprivredi Republike Srpske, Elektrohercegovini… Pedagoški rad pofesora Ivankvića bio je primjer mnogima. Vrata njegovog kabineta bila su uvijek otvorena za studente i kolege, posebno se iticao u podizanju naučnog podmlatka.“ rekao je Grujić.

Osvrćući se na naučni rad profesora Ivanovića, dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje Dušan Jokanović podsjetio je da je Ivanović autor četiri univerzitetska udžbenika.
„Promovisao je ideju o značaju stalnog usavršavanja svakog kolege, a sve zbog jačanja našeg fakulteta“, istakao je Jokanović.
O posvećenosti nauci i privrženosti porodici profesora Ivankovića govorio je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Na komemartivnoj sjednici povodom smrti Rada Ivankovića prisustvovao je Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije u Vladi RS, Ivankovićeve kolege sa univertiteta u Istočnom Sarajevu, te predstavnici političkog i javnog života grada.
IMG_8166Rade Ivanković rođen je 1947. godine u Vrpolju, opština Trebinje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1970. godine, a magistarsku tezu odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1975. godine.
Doktorsku disertaciju pod naslovom „Ekonomski efekti investiranja“ odbranio je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, navodi se u saopštenju iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Bio je dugogodišnji profesor Fakulteta za proizvodnju i menadžment /FPM/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da bi 1. jula 2008. godine bio imenovan za vršioca dužnosti dekana, a 30. juna 2010. izabran je za dekana ove ustanove.
Od 2010. godine redovni je član Međunarodne menadžerske akademije iz Novog Sada.
Na čelu Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu nalazio se od 13. novembra 2013. godine.
Osim funkcije predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, učestvovao je u nastavnom procesu u okviru osnovnih i postdiplomskih studija na FPM Trebinje, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu na Palama, Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu, kao i Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Sahrana će biti obavljena u 15 časova na mjesnom groblju u trebinjskom selu Vrpolje.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: