Optuženi za smrt tri djevojke stradale u nesreći 2015. kod Foče | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Optuženi za smrt tri djevojke stradale u nesreći 2015. kod Foče

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:19.11.2019.

TREBINJE - Okružno javno tužilaštvo u Trebinju podiglo je optužnicu protiv pravnog lica "Srbinjeputevi" Foča iz Foče, Nedjeljka Pavlovića (70) iz Foče i Ratka Višnjevca (46) iz Sarajeva koja ih tereti da su odgovorni za pogibiju tri djevojke u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u januaru 2015. na putu Foča - Šćepan Polje.

"Zbog sumnji da su pravno lice 'Srbinjeputevi' d.o.o. Foča i odgovorno lice Pavlović Nedeljko iz nehata, kao odgovorna lica kojima je povjeren nadzor nad stanjem i održavanjem saobraćajnica, nesvjesno vršili svoju dužnost i izazvali opasnost za živote ljudi, usljed čega je nastupila smrt više osoba, čime su počinili krivičnog djelo 'Nesavjesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem'", navedeno je u optužnici.

Kako se dodaje osumnjičeni Ratko Višnjevac je optužen da se, iz nehata, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako ugrozio javni saobraćaj, usljed čega je smrtno stradalo više osoba, čime je, takođe, izvršio krivično djelo "Ugrožavanje javnog saobraćaja".

"Osumnjičeni se terete da su, kao pravno lice, 'Srbinjeputevi' d.o.o. Foča iz Foče i odgovorno lice Pavlović Nedeljko, na magistralnom putu M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje propustili da za označavanje ivica kolovoza postave smjerokazne stubiće, da ivice kolovoza označe štapovima za snijeg (markirnim koljem), kao i što su propustili da sa desne strane kolovoza posmatrano iz pravca Brod na Drini u pravcu Šćepan Polja postave zaštitnu ogradu", navedeno je u optužnici.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju navodi da je osumjičeni Višnjevac, 11. januara 2015. godine, upravljajući autobusom, krećući se iz pravca Brod na Drini u pravcu Šćepan Polja, nije držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, koji je bio prekriven snijegom i klizav, u oštroj desnoj krivini, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju.

"Usljed propusta osumnjičenih u mjestu Dučela, opština Foča dana 11. januara 2015. godine oko 23 časa u oštroj desnoj krivini došlo je do prevrtanja autobusa i pada u provaliju, a u nesreći su na licu mjesta poginule tri osobe, M.M., G.D. i A.A. Teške povrede zadobile su osobe L.R. i S. NJ.", navedeno je u optužnici.

Kako se dodaje T.A., J.R., B., R.A., A.A., B.Đ., N.B., Č.R., P.Z., N.N. i V. V. u nesreći su zadobili lake tjelesne povrede.

Podsjećamo, u strahovitoj nesreći poginule su Dragana Gluhović (26) sa Pala i Marijana Medojević (28) i Amina Abdić (23) iz Podgorice, dok je 13 putnika zadobilo tjelesne povrede.




Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: