Troje poginulih u zemljotresu u okolini Drača – više povrijeđenih | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Troje poginulih u zemljotresu u okolini Drača – više povrijeđenih

Datum:26.11.2019.

Tri lica poginula su u zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je rano jutros pogodio okolinu albanskog grada Drač, a osjetio se u cijelom regionu, prenosi Rojters.

Prema izjavama albanskih zvaničnika tri lica su poginula u zemljotresu, a još jedan snažan potres zabilježen je oko 7.00 časova.

U potresu, koji se dogodio u 3.54 časa, prema podacima Ministarstva zdravlja Albanije, povrijeđeno 150 ljudi, a veliki broj objekata je srušen ili je pretrpio znatnu štetu.

U Draču je pala cijela petospratnica, a iz ruševina je spaseno jedno dijete, prenosi RTS.

Prema pisanju lokalnih medija, poginula je najmanje jedna osoba.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 12 kilometara, a osjetio se u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH.

Zemljotres nešto manje snage od 5,3 stepeni Rihtera dogodio se u neposrednoj blizini u septembru i tada je povrijeđeno najmanje 70 ljudi, a oštećeno je 500 kuća.

 

Dugo se treslo: Snažan zemljotres u Draču probudio brojne Trebinjce

Snažan zemljotres dogodio se nešto prije 4.00 časa na području Drača, a osjetio se i na području Trebinja, gdje je probudio brojne naše sugrađane.

Riječ je o zemljotresu magnitude 6,4 stepeni po Rihteru, sa epicentrom u blizini Drača u Albaniji koji se osjetio i na širem području Trebinja.

Albanski mediji javljaju kako je zabilježena velika materijalna šteta zbog zemljotresa, te kako ljudi bježe iz straha iz svojih domova.

Inače, pri spomenutoj snazi zemljotresa, očekivane su veće materijalne štete oko područja epicentra pa čak i ljudske žrtve.

Područje Albanije je jutros pogodilo još nekoliko zemljotresa manjeg intenziteta.

Najveći udar bio je toliko snažan da se, osim u Republici Srpskoj i BiH, osjetio i u Bugarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.



Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: