Evidentirana krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Oštećenje tuđih prava“ | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Evidentirana krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Oštećenje tuđih prava“

Izvor: Policijska uprava Trebinje | Foto: Policijska uprava Trebinje | Datum:27.01.2020.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavili izvještaj o počinjenim krivičnim djelima: „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Oštećenje tuđih prava“ protiv lica inicijala D.J. (1984) iz Mostara.

 

Navedeno lice je počinilo krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ na način što je kao ovlašteno lice jednog privrednog subjekta potpisalo ugovor o zalogu sa jednom bankom  u kome je stavilo zalog na pokretnu imovinu. Kasnije je kako bi banci onemogućilo ostvarivanja prava iz ugovora prodalo pokretnu imovinu drugom privrednom subjektu čime je banka oštećena za iznos od oko 177.000KM.

Takođe, je lice inicijala D.J. oštetilo stečajne povjerioce jer je na dan otvaranja stečaja prikrilo imovinu privrednog subjekta ukupne vrijednosti od oko 271 000KM, a koja je bila evidentirana u poslovnim knjigama čime je počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđih prava“.

Policijska uprava Trebinje je u 2019. godini evidentirala 49 krivičnih djela za koja je osumnjičeno 35 lica.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: