Migrantska kriza se nastavlja, još nije poznat identitet ubijenog migranta | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Migrantska kriza se nastavlja, još nije poznat identitet ubijenog migranta

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.01.2020.

Identitet migranta koji je ubijen početkom oktobra prošle godine na području  Bileće,  još nije utvrđen, on se utvrđuje u saradnji i po naredbama trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva,  rekao je na današnoj konfreneciji za novinare načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Laketa je istakao da još nema zvaničnog identiteta ubijenog migranta u Bileći, a policija nije zaprimila nikave dopise od članova njegove  porodice.

Načelnik PU Trebinje je rekao da migracije opterećuju područje istočne Hercegovine, ali da je policija spremna i opremljena da odgovori i zaštiti svoje građane.

On nije mogao da precizira koji će dio Hercegovine biti najugroženiji u narednom periodu, istakavši da se zna da migranti ulaze iz Crne Gore na više od 60 ilegalnih prelaza.

„Nadam se da će novoformirani Savjet ministara BiH određenim zaključcima i bezbjednosnim strategijama olakšati rad na terenu po ovom pitanju“, istakao je Laketa.

Osvrćući se na migracije u prošloj godini na godišnjoj konferenciji za novinare, načelnik PU Trebinje je rekao da je na teritoriju istočne Hercegovine lani pronađeno 317 migranata bez ikave dokumentacije, te da su migranti počinili dva puta više krivičnih djela nego 2018. godine.

On je podsjetio da su u graničnom području grada Trebinja evidentirane dvije teške krađe u dvije kuće,  koje su počinili Marokanci, u Ljubinju su šest Sirijaca i Pakistanac upali u stan, a na području Bileće su dva Marokanca, od kojih je jedan maloljetan, ukrali automobil „golf 4“.

 

Saradnja

Na godišnjoj konferenciji za novinare je rečeno da je prioritetni zadatak i u 2020. godini  saradnja građana i policije , koja je do sada dala dobre rezultate, u cilju bolje bezbjednosti svih stanovnika istočne Hercegovine.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je rekao da su sva krivična djela protiv života i tijela  u prošloj  godini dokumentovana, da su rasvjetljenja paljenja automobila, razbojništvo u pokušaju, kao i prevare koje su po Trebinju radili građani drugih država.

„I dalje će akcenat biti na spriječavanju alkoholizma i narkomanije“, poručio je Laketa.

Statistički podaci PU Trebinje pokazuju da je lani bilo manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda, dok je oko 12 odsto više počinjenih narušavanja javnog reda  i mira u istočnoj Hercegovini.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: