Zapljena preko 30 kilograma heroina na Gradini | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Zapljena preko 30 kilograma heroina na Gradini

Izvor: RTS | Datum:30.01.2020.

Na graničnom prelazu Gradina spriječen je pokušaj krijumčarenja preko 30 kilograma heroina skrivenog u jednom automobilu. Droga je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma.
 

Droga je otkrivena na ulazu u Srbiju, prilikom pregleda "citroena C5" kojim je upravljao 44-godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gdje navodno radi.

Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primijetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti, saopštila je Uprava carina Srbije.

Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primjećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije.

Uslijedio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina.

Paketi heroina u bunkeru automobila, Foto: Uprava carina Srbije
Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sjedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su obljepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Iz pomenutog automobila izvađeno je 30 kilograma i 350 grama droge, koja je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma.

Nakon što je sva droga izvađena, krijumčar je zajedno sa otkrivenim heroinom predat policiji u dalju nadležnost.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: