Istraga o ubistvu Nedeljka Radića i Armina Salkića bez rezultata | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Istraga o ubistvu Nedeljka Radića i Armina Salkića bez rezultata

Izvor: Tanjug | Foto: Beta/AP | Datum:01.12.2015.
Ministarstvo odbrane BiH još nije dobilo nikakvu potvrdnu informaciju kada je riječ o istrazi o ubistvu dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, rekla je juče ministarka Marina Pendeš.

Rajlovac - Foto: Beta/APOna je na konferenciji za novinare povodom 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH rekla da će uputiti određenim bezbjednosnim institucijama zahtjev za informacije kako bi vidjela dokle su stigli i šta su preduzeli.

Ministarka je navela da iz tog ministarstva ne mogu detaljnije komentarisati ubistvo dva pripadnika OS BiH, u Rajlovcu 18. novembra, kao ni napad na generala Antu Jelača u tunelu Salakovac, 20. novembra, dok istražni organi BiH ne završe svoj posao.

- Terorizam je opšte zlo i on je problem, ne samo u BiH, nego i širom svijeta, a adekvatni odgovor na bilo kakve terorističke i druge napade ne može biti samo iz djelokruga rada Ministarstva odbrane BiH i OS BiH, nego iz svih institucija BiH - rekla je Pendeševa.

Terorizam je nešto sa čim se svi moramo suočiti, jer je terorizam opšta pretnja BiH i da on nema ni vjeru ni naciju.

Na pitanje da li je to ministarstvo razmišljalo o formiranju posebne jedinice za brzo djelovanje zbog teroristički prijetnji, ali i ubistva vojnika, Pendeševa je naglasila da očekuje da će se do kraja sljedećeg meseca u Predsjedništvu BiH usvojiti dokument pregled odbrane koji bi, kako je rekla, trebalo da da odgovor na ovo pitanje.

- Prije toga s obzirom na to da je naš vrhovni zapovjednik Predsjedništvo, ali da i PS BiH ima svoju ulogu, mi o tome ne možemo sami odlučiti, ali to ćemo predložiti kad se usvoji pregled odbrane, a vezano za izmjenu formacije OS BiH obzirom na pretnje s kojima smo suočeni - rekla je Pendeševa, i dodala, da je obaveza svih da se potrude da sigurnost bude na što višem nivou.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: