U blizini Trebinja uhapšen po Interpolovoj potjernici | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

U blizini Trebinja uhapšen po Interpolovoj potjernici

Izvor: bljesak.info | Foto: bljesak.info | Datum:22.02.2020.

Granična policija BiH juče je lišila slobode R.D. (1967.), državljanina Crne Gore za kojim je inače  Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog kršenja zakona o opojnim drogama, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Kako je saopšteno, kontrolisan je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Klobuk i u toku dana biće predat nadležnom organu.

Istoga dana, pri ulasku BiH na prelazu Orašje, uhapšen je B.T. (1971.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela „teška tjelesna povreda u pokušaju“. Službenici JGP Orašje, državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak. Službenici JGP Brod, 19. februara 2020., na ulasku u BiH na prelazu Brod uhapsili su A.Š. (1985.). Provjerama je ustanovljeno da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenih djela: „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „nasilje u porodici“ i „nasilničko ponašanje“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: