Izboden u centru Mostara: Mostarski ljekari bore se za život migranta iz Maroka | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Izboden u centru Mostara: Mostarski ljekari bore se za život migranta iz Maroka

Izvor: Top Portal | Foto: Top Portal | Datum:06.03.2020.

Na Trgu Ivana Krdelja u Mostaru sinoć oko 22 časa zboden je migrant  Maroka kome se doktori u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru bore se za život, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić kaže da su građani oko 22 časa prijavili tuču između više migranata, a dolaskom na lice mjesta policijska patrola je zatekla B. B. (17) iz Maroka, koji je kazao da su njegovog brata J. B. nožem izbola trojica Marokanaca koji su pobjegli prema Autobuskoj stanici Mostar.

On je dodao da je policija nedaleko od mjesta događaja pronašla dva preklopna noža i da intenzivno tragaju za odbjeglim migrantima Iz mostarske bolnice naveli su da je migrant J.B dovezen s izuzetno teškim povredama koje su mu nanesene u abdominalnom dijelu. Navode da je urađena operacija, te da su sve daljnje prognoze neizvjesne.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: