Sa crnogorskog broda u Njemačkoj zaplijenjeno pola tone kokaina | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Sa crnogorskog broda u Njemačkoj zaplijenjeno pola tone kokaina

Izvor: BETA | Foto: antenam.net | Datum:02.05.2020.

Pola tone kokaina zaplijenjeno je na brodu "Budva" u njemačkoj luci, saopštila je crnogorska policija u kratkoj objavi na Tviteru.

"Pobjeda" prenosi da je uhapšeno više crnogorskih državljana koji se terete da su članovi kriminalne organizacije koja se bavi švercom narkotika. Iz Uprave policije nisu precizirali koliko je osoba uhapšeno, ali su najavili da će to saopštiti tokom dana.

Iz Uprave policije kazali su da je presječena još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Crnogorska policija ovu akciju sprovela je sa kolegama iz američke agencije DEA, Velike Britanije, Portugalije, Španije, Njemačke i Holandije.

"Vijesti" prenose da je brod "Budva" sinoć nešto poslije 22 sata uplovio u Luku Hamburg, gdje je policija i sprovela svoju operaciju.

"Budva" je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku za Hamburg, gdje je stigla kasno sinoć. Brod je u Hamburgu trebalo da ukrca teret žitarica i vozi ih za neku od luka u zapadnoj Africi.

Brod "Budva" plovi pod crnogorskom zastavom i na njemu je crnogorska posada.

Izgrađen je 2014. u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba.

Ovo je samo jedna u nizu akcija u kojoj su u posljednje dvije godine uhapšeni crnogorski pomorci zbog šverca droge.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: