Preminula Isidora Bjelica | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Preminula Isidora Bjelica

Izvor: Nezavisne novine | Datum:06.08.2020.

Poznata književnica Isidora Bjelica preminula je juče.
Isidora Bjelica je umrla u stanu njenih roditelja na Novom Beogradu.

Ovu informaciju je potvrdila Bjelicina sestra.

Bjelica je vodila dugogodišnju borbu sa kancerom.

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gdje je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu (odsjek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije". Živjela je i radila u Beogrdu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje djece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, među kojima su, "Ozloglašena", "101 muškarac u četiri godišnja doba", "Poslednji hrišćanin", "Ljubav u Tunisu", "Moj život, moj skandal", "Nepristojna pisma muškarcima".

Rediteljka je filma “Dorćol-Menhetn”, a u pozorištu je režirala “Sarajku u Beogradu” i komediju svog supruga Pajkića, “Marhatana”.

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga “Klot-Frket” na BK televiziji i BN televiziji, i “Isidorin ljubavni vodič” na televiziji Metropolis.

Osim toga, Bjelica je godinama pisala kolumne za "Nezavisne novine".


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: