Stavljali u opticaj lažne novčanice | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Stavljali u opticaj lažne novčanice

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:15.02.2016.
 Lica čiji su inicijali A.R. i V.L. uhapšeni su nakon pokušaja da na području Trebinja rasturaju krivotvoreni novac.

61079480Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su lice incijala A.R. zatekli u trgovačkom centru „Bingo“ gdje je pokušalo da, kao prave, stavi u opticaj lažne novčanice, nakon čega je lišeno slobode. Daljim radom, došlo se do saznanja da je lice A.R. zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom V.R. iznajmilo smještaj na području Grada Trebinje, saopšteno je danas iz CJB Trebinje.
Uz saglasnost tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine izvršen je pretres prostorija koja su navedena lica iznajmila i kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli odrećeni broj novčanica u različitim apoenima – u dvije valute: evro i konvertibilna marka. Nakon izvršenog pretresa i lice inicijala V.R. je lišeno slobode.

Oba lica su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“  predati u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Za navedena lica postoje osnovi sumnje da su isto krivično djelo počinili i na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Centar javne bezbjednosti Bijeljina.

Od početka 2016. godine ovo je drugi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: