Pucao u krugu škole kod Prištine dok su u dvorištu bila srpska djeca (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Pucao u krugu škole kod Prištine dok su u dvorištu bila srpska djeca (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:04.10.2020.

Nepoznati mlađi muškarac pucao je sinoć iz vatrenog oružja u školskom dvorištu u Donjoj Brnjici kod Prištine gdje su se u tom trenutku nalazila srpska djeca.

Napadač je ispalio jedan metak, nije bilo povrijeđenih.

Incident su zabilježile sigurnosne kamere.

Mještani kažu da je naoružani muškarac bio u društvu još jedne osobe, navodi RTS. Prenijeli su da su im dječaci i djevojčice iz okupljene grupe rekli da su dva muškarca krenula prema njima u krugu školskog dvorišta i da su kod jednog primijetili oružje.

Kada su počeli da bježe, čuli su pucanj.

Nepoznate osobe su pobjegle iz kruga škole, a policija je na mjesto događaja stigla nakon 45 minuta od prijave incidenta.

Policija je došla na uviđaj nakon 45 minuta, a incident je uznemirio Srbe iz ovog sela koji su među rijetkima sjeverno od Prištine prema Podujevu ostali da žive u svojim kućama i nakon sukoba 1999. godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da zahtijeva hitno identifikovanje i hapšenje osoba koje su potegle oružje na srpsku djecu.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: