Parastos poginulim borcima Srpske garde | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Parastos poginulim borcima Srpske garde

Izvor: RTRS | Datum:04.10.2020.

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama danas će biti služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 28 godina.
 

Bivši zamjenik komandira Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je ova manevarska jednica, osnovana 1. oktobra 1992. godine, učestvovala u borbama na svim ratištima u zoni odgovornosti Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, odnosno Ilidžanske brigade.

Lučić je naveo da je ova jedinica na Sarajevsko-romanijskom ratištu, zajedno sa Specijalnom brigadom MUP-a Republike Srpske, Oklopnom četom Ilidžanske brigade i svim drugim jedinicama, dala značajan doprinos odbrani Ilidže.

Gardisti su, dodao je Lučić, pomagali i srpskim borcima na ratištima u Vogošći, Ilijašu, Nišićkoj visoravni, Trnovu, Zlatištu na Trebeviću, Debelom brdu, svuda gdje je bilo potrebno.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: