Svjedok pokajnik adut tužilaštva | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Svjedok pokajnik adut tužilaštva

Izvor: Glas Srpske | Datum:27.02.2016.
Svjedok pokajnik Rajko Bovan svjedočiće na suđenju Miljanu Ratkoviću (29), Radovanu Andriću (19) i Daku Pikuli (29) iz Trebinja, koji su optuženi za ubistvo sugrađanina, kik-boksera Marka Đerića, saopšteno je u petak na pripremnom ročištu.

Svjedok pokajnik adut tužilaštva- Specijalno tužilaštvo Republike Srpske će krivicu trojice optuženih dokazivati saslušavanjem 27 svjedoka i 10 vještaka - kazao je specijalni tužilac Dalibor Vrećo.

Ratković se tereti da je direktni izvršilac zločina,  Andrić za sakrivanje oružja i Pikula za podstrekivanje na ubistvo.

Suđenje je u Banjaluci, pošto je Pikula sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule. On je i bivši šef Kabineta gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

Tužilac Vrećo je kazao da će mu za izvođenje dokaza trebati oko 10 dana, a za početak suđenja, koji je zakazan za 21. mart, najavio je, osim Bovana, saslušanje Stefana Kneževića i oca ubijenog Marka, Slobodana Đerića. Bovan, koji je svjedok pokajnik, prema optužnici je Ratkoviću telefonom javio kada je Đerić krenuo kući iz kafića "Merlot" u Trebinju. Odbrana trojice optuženih, advokati Goran Nešković, Milorad Ivošević i Veljko Ćivša najavili su da će im za izvođenje dokaza trebati po dan do dva. Oni su zatražili da im se u KPZ Banjaluka omogući da imaju direktnu komunikaciju sa svojim klijentima, što do sada nije bio slučaj i to im otežava pripremu odbrane.

Ratkovića, Andrića i Pikulu tužilaštvo tereti za saučesništvo u ubistvu Đerića. U optužnici se navodi da je Đerića hicima iz automatske puške 24. maja 2015. godine oko 3.20 časova usmrtio Ratković u sačekuši ispred njegove zgrade u trebinjskom naselju Police. Andrić je nakon ubistva sakrio pušku kojom je Đerić ubijen. Pikula je označen kao podstrekač zločina, a prema optužnici ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete.

Nebojša Tomašević


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: