Nastavljeno suđenje: Svjedočile bivše radne kolege ubijenog Đerića | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Nastavljeno suđenje: Svjedočile bivše radne kolege ubijenog Đerića

Izvor: RTRS | Datum:28.03.2016.
Danas je u Banjaluci u Okružnom sudu nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Marka Đerića, 24. maja prošle godine, u Trebinju.

073857Na poziv tužioca svjedočili su bivše radne kolege ubijenog. Istakli su da je ubistvu trebinjskog kik-boksera prethodio fizički obračun njega i Miljana Ratkovića, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva i Daka Pikule, za kojeg se u optužnici navodi da je nalogodavac.

Advokati optuženih odbranu zasnivaju na činjenici da nema svjedoka ovog ubistva. Tužilaštvo je nastavilo sa izvođenjem dokaza i svjedoka pred Višim sudom u Banjaluci.

Radne kolege koje su radile sa ubijenim 24-godišnjim Markom Đerićem na obezbjeđenju noćnog kluba „Merlot“ u Trebinju, istakli su da je nakon fizičkog obračuna ispred tog kluba, prvooptuženi Miljan Ratković izrekao niz uvreda Đeriću i njegovim radnim kolegama, prijeteći da će ih ubiti. Nedugo nakon toga Đerića su u noćnom klubu fizički napali i Dako Pikula i njegova supruga kojima nije bio dozvoljen ulaz, nakon čega su Đeriću, takođe, zaprijetili ubistvom.

Otac ubijenog Marka, Slobodan Đerić, prisutvovao je današnjem suđenju. Ponovio je da je znao za prijetnje koje su upućene njegovom sinu, ali nije mislio da su toliko ozbiljne.

Iako pozvan od tužioca da svjedoči, na suđenju se nije pojavio i brat supruge Daka Pikule Stefan Knežević, koji je ranije naveden kao saradnik nalogodavca ubistva. Poručeno je da je Knežević u bolnici i da nije u mogućnosti da da iskaz.

Slobodan Đerić sumnja u tu priču, i misli da se Knežević ne pojavljuje pred Sudom jer njegova izjava direktno tereti Daka Pikulu, kao nalogodavca i Miljana Ratkovića, kao direktnog izvršioca ubistva.

Niko iz tima odbrane Daka Pikule i Miljana Ratkovića nije htio dati izjavu. Obratio se advokat po službenoj dužnosti Veljko Ćivša, koji zastupa Radovana Andrića, optuženog da je nakon ubistva bacio oružje u jezero kako bi prikrio krivično djelo. Ćivša odbranu zasniva na činjenici da niko od svjedoka do sada to nije vidio i nije potvrdio navode koji terete Andrića.

Zbog karaktera krivičnog djela odlučeno je da ovaj slučaj vodi Specijalno tužilaštvo i Okružni sud Banjaluka.

Podsjećamo, Marko Đerić ubijen je u sačekuši ispred svog stana kada se vraćao sa posla, a u optužnici se navodi da je u njega pucao Miljan Ratković, a oružje nakon ubistva u jezero bacio Radovan Andrić. Kao nalogodavac djela navodi se Dako Pikula.

Ranije je pred Okružnim sudom svjedočio 22-godišnji Rajko Bovan iz Trebinja, koji je potvrdio ovu priču i priznao da je pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela tako što je osumnjičenog za neposredno ubistvo obavijestio o kretanju Đerića. Bovan je od suda ranije dobio imunitet da svjedoči, a potvrdio svoj raniji iskaz da su Ratković i Pikula planirali ubistvo Đerića.

Do kraja postupka Specijalno tužilaštvo planira da izvede 27 svjedoka, 10 vještaka i više od stotinu dokaza.
Suđenje će biti nastavljeno sutra u 10 časova.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: