Preminuo Milan Nenadić, dvostruki dobitnik Dučićevih večeri poezije | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Preminuo Milan Nenadić, dvostruki dobitnik Dučićevih večeri poezije

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.03.2021.

Dobitnik Dučićeve nagrade u 2019. godini, pjesnik Milan Nenadić, pronađen je juče mrtav, zajedno sa svojom suprugom, takođe pjesnikinjom, Ileanom Ursu Nenadić u svojoj kući u Petrovaradinu.

Uzrok smrti je, kako prenose mediji, najvjerovatnije curenje gasa.

Milan Nenadić, koji je rođen 1947. godine u Grkovcima, opština Bosansko Grahovo, do sada je posljednji u plejadi nagrađivanih pjesnika Dučićevom nagradom, jer se ona dodjeljuje svake tri godine i naredna se očekuje dogodine, ali je zanimljivo da ovo nije i jedina nagrada koja mu je dodijeljena na ovoj manifestaciji u Trebinju, jer je još 1971. godine nagrađen na “Trebinjskim večerima poezije”.

O Milanu Nenadiću je na dodjeli Dučićeve nagrade rečeno da je on jedan od najznačajnijih književnika na našim prostorima, knez srpske poezije, pisac, putopisac i diplomata, čovjek koji se uvijek s radošću vraćao u Republiku Srpsku, gdje je i rođen.

Osim poezije, pisao je književnu kritiku, eseje i prevode, a prevodilačkim radom se bavila i njegova žena Ileana Ursu Nenadić, koja je rođena 1954. godine u Zrenjaninu.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: