Uhapšene Slavica Injac i Snežana Vujnić | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Uhapšene Slavica Injac i Snežana Vujnić

Izvor: Kapital | Datum:31.03.2016.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono razvojne banke RS Slavicu Injac i Snežanu Vujnić, ekskluzivno saznaje poslovni portal capital.ba od izvora bliskih istrazi.

slavica-injacInjac i Vujnićeva još uvijek su u svojim kancelarijama u Agenciji i IRB-u, a nakon uobičajne procedure biće sprovedene u prostorije SIPA-e.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su jutros više osoba zbog sumnje da su oštetitli Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 miliona KM.i

SIPA je jutros ušla u Agenciju za bankarstvo RS, Investicionu –razvojnu banku RS i „Bobar Autosemberiju“-članicu Bobar grupacije.

Pripadnici SIPA-e ovu akciju sprovode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Slobode je do sada lišeno više osoba, a uporedo sa lišenjima slobode vrše se i pretresi osumnjičenih.

„Navedene osobe osumnjičene su da su kao grupa pripadnika međusobno povezanog i organizovanoh zločinačkog udruženja, djelujući u međusobnom dogovoru, počinili niz nezakonitosti u poslovanju Bobar banke, prvenstveno u dodjeli kredita u višemilionskim iznosima, kao i nezakonitih bankarskih garancija za razne poslove, uz kršenja procedura i garancija propisanih Zakonom o bankama RS, te su na taj način nanijeli štetu i omogućili sticanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 123 miliona KM“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: