Evakuisani Srbin: U Kabulu je ''strava i užas'' (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Evakuisani Srbin: U Kabulu je ''strava i užas'' (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:20.08.2021.

Aleksandar Cvejić, jedan od dvojice državljana Srbije koji su evakuisani iz Avganistana, izjavio je da je u Kabulu poslije ulaska talibana "strava i užas" i da ima mrtvih.

On je u Kabulu radio za jednu međunarodnu kompaniju, a noćas se vratio u Gračanicu, gdje mu je porodica.

U kratkoj izjavi za RTS Cvejić je rekao da se u Kabulu "dešavalo svašta" i da su u nekim trenucima, dobili i oružje "da se paze" ne želeći da navede od koga su ga dobili.

Cvejić je ispričao da su on i drugi evakuisani državljanin Srbije Marko Pribak njemačkim vojnim avionom prvo evakuisani u Taškent, odakle su prebačeni u Njemačku, a zatim i u Srbiju.

Osim njega i Pribaka, u grupi su, kaže, bila i dvojica državljana Hrvatske i još dvojica iz BiH.

- Evakuisali smo se iz tog hotela gdje su nas primili, u taj dio aerodroma su nam ulazak sredili Britanci, pa smo išli kod Nijemaca. Zvali smo i našu kompaniju da pričamo sa njima, tako da smo mi prvi koje su Nijemci evakuisali, nas sedmorica i još neki Nijemci - ispričao je Cvejić.

On je naveo da u Kabulu vladaju "strava i užas", jer je "vojska katastrofa".

- Tu niko za ništa ne odgovara. Puca se po cijeli dan, ubijaju se, niko ne odgovara za civile. Civili hoće da bježe na aerodrom. Ima mrtvih - rekao je Cvejić.

On je zahvalio je ambasadorima i Vladi Srbije.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: