Ni traga nestalom Trebinjcu – Spasioci ne odustaju | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Ni traga nestalom Trebinjcu – Spasioci ne odustaju

Izvor: Hercegovina press | Datum:20.08.2021.

Već pet dana u Trebinju traje potraga za nestalim Milivojem Ateljevićem (44) koji se u nedelju veče okliznuo u rijeku Trebišnjicu kod mjesta Staro Slano i od tada mu se gubi svaki trag, ali spasioci i dalje nastavljaju potragu i ne odustaju.

“Naravno da nema odustajanja i potraga se i dalje nastavlja i na vodi i na riječnim obalama”, kaže Nemanja Sorajić, šef ođljenja Civilne zaštite koje đeluje pri lokalnoj Javnoj ustanovi “Ekologija i bezbjednost”.

Napominjući da je za pretragu vode nivo rijeke uveliko spušten u “Hidroelektranama na Trebišnjici”, Sorajić dodaje da je angažovan i podvodni električni lokator – sonar za pronalaženje i identifikaciju pokretnih i nepokretnih objekata na većim dubinama ispod vode, ali za sada ni ova potraga nije urodila plodom.

“Naročito intenzivno se pretražuje dio riječnog korita koje nije betonirano i u kome na nekoliko mjesta postoje rupe u kojim se javljaju virovi i u kojim smo pronalazili čak i velikih automobilskih guma, pa smo pomislili da tu može biti i ljudsko tijelo, ali je za sada svaka aktivnost bila bezuspješna”, naveo je Sorajić.

Kaže da su i ronioci SAJ-a MUP-a RS i trebinjski ronioci iz HET-ove Službe za spasavanje u potrazi u rijeci Trebišnjici ili na jezeru Hutovo, pretražuju se obale od Starog Slanog do jezera, naročito mjesta na kojim se može zaustaviti bilo koji objekat koji je plovio rijekom, ali je sve bezuspješno.

Očekuje se da se spusti i nivo jezera da bi se lakše pretražilo, a u cjelokupnu potragu će bii uključeni i dronovi


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: