Još 305 zaraženih i 11 preminulih | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Još 305 zaraženih i 11 preminulih

Izvor: Hercegovina press | Datum:10.09.2021.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 813 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 305 osoba.
Radi se o 141 muškaracu i 164 žene, od kojih je 90 mlađe, 148 srednje i 67 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 93 osobe su iz Banjaluke, 38 iz Bijeljine, po 17 iz Laktaša i Prnjavora, 12 iz Doboja, 11 iz Šipova, deset iz Modriče, po devet iz Kneževa i Šamca, osam iz Foče, sedam iz Istočne Ilidže, po šest iz Istočnog Novog Sarajeva i Prijedora, po pet iz Dervente, Petrova i Čelinca, po četiri osobe iz Pala i Ugljevika, po tri iz Broda, Zvornika, Mrkonjić Grada, Teslića i Han Pijeska, po dvije iz Bratunca, Višegrada, Kozarske Dubice, Lopara, Novog Grada, Novog Goražda, Oštre Luke, Ribnika i Čajniča i po jedna osoba je iz Vlasenice, Gradiške, Kotor Varoša, Milića, Srebrenice i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je jedanaest smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po tri osobe iz Banjaluke i Doboja, dvije osobe iz Prijedora i po jedna osoba iz Bijeljine, Gradiške i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 69.382 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.954 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 306.379 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 592, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 314, a u ostalim bolnicama 278. Na respiratoru je 45 osoba (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 12 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.888 osoba, a nadzor je završen kod 197.510 osoba.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: