Tijelo majke više od godinu dana čuvao u podrumu da bi uzimao penziju | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Tijelo majke više od godinu dana čuvao u podrumu da bi uzimao penziju

Izvor: ATV | Datum:11.09.2021.

U Austriji je muškarac držao mumificirani leš svoje majke u podrumu više od godinu dana, nastavljajući da prima njene penzije, saopštila je policija.
Smatra se da je 89-godišnja žena, koja je navodno imala demenciju, umrla prirodnom smrcću u junu prošle godine.

Rečeno je da je njen sin (66), stavio njeno tijelo u svoj podrum i koristio vrećice leda i zavoje da prikrije miris. Policija vjeruje da je nezakonito primio otprilike 50.000 evra u penzijama.

Sumnja na prevaru izašla je na vidjelo tek nakon što je novom poštaru koji je isporučivao beneficije za ženu u regionu zapadnog Tirola nije dao da je vidi, navodi se u saopštenju policije.

To je pokrenulo istragu i dovelo do jezivog otkrića. Policija je javila da je osumnjičeni svoju majku prekrio i mačijim fekalijama.

- Leš žene je mumificiran - rekao je oficir Helmut Gufler, dodajucći da je čovjek priznao.

Gospodin Gufler je rekao da muškarac nema drugih prihoda, i da bi isplate prestale da je prijavio smrt, ostavljajući ga nesposobnim da plati majčinu sahranu ili da zadrži kuću koju su dijelili.

Osumnjičeni je takođe priznao da je svom bratu reklao da je njihova majka u bolnici i da ne vredi da je posećuje zato što je malo verovatno da će ga prepoznati.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: