CJB Trebinje: Stanje bezbjednosti u julu zadovoljavajuće | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

CJB Trebinje: Stanje bezbjednosti u julu zadovoljavajuće

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.08.2016.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Centar Javne bezbjednosti Trebinje u proteklom mjesecu je zadovoljavajuće – rekao je na današnjoj redovnoj mjesečnoj konferenciji Milivoje Vuković, zamjenik načelnika ovog Centra.

„Nije evidentirano izvršenje najtežih oblika krivičnih djela kao što su ubistva, teška ubistva, razbojničke krađe, otmice, krivična dijela sa elementima terorizma kao ni djela čija bi posljedica izazvala uznemirenost i strah kod građana“, istakao je Vuković.

On je uputio i apel svim građanima da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenim površinama, dok ne prođu trenutni vremenski uslovi koji pogoduju razvijanju požara ili da svoju namjeru prijave mjesno nadležnoj vatrogasnoj jedinici, koja bi u slučaju neplaniranog širenja vatre mogla brzo da reaguje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić kaže da su policijski službenici u oblasti opšteg i imovinskog kriminaliteta u mjesecu julu imali 100% rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu, ali i da je broj krivičnih djela na nivou sa uporednim periodom prošle godine.

„U julu 2016.godine evidentirano je 21 krivično djelo, više za dva u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela po Krivičnom zakonu Republike Srpske na opšti kriminalitet se odnosi 16 a na bezbjednost tri krivična djela. Iz oblasti imovinskih delikata evidentirano je pet krivičnih djela. Za ova krivična djela podneseno je pet izvještaja protiv sedam lica , od kojih su dva povratnika i jedan maloljetnik“, dodaje Dabić.

Zamijenite oružne listove kojima je istekao rok važenja

Na današnjoj konferenciji govorio je i Siniša Laketa, načelnik Sektora policije koji  je uputio apel građanima da zamijene oružne listove za oružje za ličnu bezbjednost kojima je istekao rok važenja.

„Zakon o oružju i municiji daje mogućnost svim građanima da izvrše legalizaciju oružja za koje je ne posjeduju ispravu o oružju, a koje prema ranijim važećim propisima nije registrovano, kao i da su dužni, ukoliko posjeduju oružje koje je istim zakonom zabranjeno nabavljati, držati i nositi odmah predaju najbližoj policijskoj stanici, pri čemu neće prekršajno ni krivično odgovarati“, zaključio je Laketa.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: