Zaraženo 130 osoba – Preminulo 9 | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Zaraženo 130 osoba – Preminulo 9

Izvor: Hercegovina press | Datum:18.02.2022.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 470 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 130 osoba.

Radi se o 65 muškaraca i 65 žena, od kojih je 31 mlađe, 53 srednje i 46 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 41 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, devet iz Trebinja, po pet iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri iz Vlasenice, Doboja i Prnjavora, po tri iz Bileće, Bratunca, Gradiške, Laktaša i Šipova, po dvije iz Broda, Višegrada, Zvornika, Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Teslića, Čelinca i Šekovića i po jedna iz Kostajnice, Milića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Novog Goražda, Pala, Petrova, Prijedora, Sokoca, Ugljevika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Prijedora i po jedna iz Han Pijeska, Laktaša, Modriče, Šamca i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.670 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.199 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 411.518 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 400, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 169, a u ostalim bolnicama 231. Na respiratoru je 36 osoba, 21 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 15 u ostalim bolnicama.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: