U Srpskoj 52 novozaraženih, preminulo sedam osoba | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

U Srpskoj 52 novozaraženih, preminulo sedam osoba

Izvor: RTRS | Datum:01.03.2022.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 289 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 52 osobe.

Radi se o 24 muškaraca i 28 žena,od kojih je osam mlađe, 23 srednje i 21 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Doboja i Zvornika, tri iz Bijeljine, po dvije iz Novog Grada i Teslića i po jedna iz Broda, Dervente, Kotor Varoša, Laktaša, Pala, Prijedora, Sokoca, Srpca, Stanara, Renova, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Dervente, Doboja, Gradiške, Prijedora i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.247 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 6.281 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 414.478 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 205, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 79, a u ostalim bolnicama 126. Na respiratoru je 27 osoba, 17 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: