Širom Srpske parastosi za žrtve NATO bombardovanja | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Širom Srpske parastosi za žrtve NATO bombardovanja

Izvor: RTRS | Datum:24.03.2022.

U hramovima širom Republike Srpske danas će biti služen parastos žrtvama NATO bombardovanja Republike Srpske i Savezne Republike Jugoslavije, najavljeno je iz Srbskog sabranja "Baštionik".
 

Iz "Baštionika" su pozvali sve srpske rodoljube da u molitvama pomenu postradale u zločinima NATO agresora, a sve hrabre i istinoljubive ljude širom svijeta da se sjete žrtava jednog brojčano malog, ali svojim vjekovnim doprinosom u borbi protiv zla velikog evropskog naroda, koji je kraj 20. vijeka dočekao pod bombama sa osiromašenim uranijumom.

Parastosi će biti služeni u Banjaluci, Prijedoru, Nevesinju, Laktašima, Brčkom, Mrkonjić Gradu, Kozarskoj Dubici, Tesliću i drugim lokalnim zajednicama, sa početkom u 11.00 časova.

Odavanje počasti žrtvama bombardovanja u Banjaluci će početi na Trgu Krajine u 10.30 časova simboličnom šetnjom predstavnika Srbskog sabranja "Baštionik" do Sabornog hrama Hrista Spasitelja.

Iz tog sabranja su istakli da je cilj da svi zajedno doprinesu razvoju kulture pamćenja i pokažu da su Srbi narod koji "umije da prašta, ali i da pamti".


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: