Osmoro poginulih od eksplozije u hotelu u Havani (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Osmoro poginulih od eksplozije u hotelu u Havani (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:07.05.2022.

Osam ljudi je poginulo, a najmanje 40 povrijeđeno od eksplozije gasa u hotelu sa pet zvjezdica u Havani, saopštile su kubanske vlasti.


 

U hotelu "Saratoga" u to vrijeme nisu bili prijavljeni strani turisti, pošto je u toku biloi renoviranje objekta, rekao je listu "Granma" guverner Havane Reinaldo Garsija Zapata.

- Nije bilo bombe ili napada. Ovo je tragični incident - napisao je na Tviteru predsjednik Migel Dijaz-Kanel, koji je obišao mjesto događaja, prenio je AP.

Eksplozija se dogodila u vrijeme kada Kuba pokušava da podstakne sektor turizma, koji je od ključnog značaja za ovu zemlju, teško pogođenu pandemijom virusa korona i negatovnim posljedicama rata u Ukrajini.

Ministar zdravlja Hoze Anhel Portal rekao je da su bolnice primile oko 40 povrijeđnih i dodao da bi broj mogao da poraste jer se nastavlja potraga za ljudima koji su možda blokirani krhotinama u strukturi iz 19. vijeka.

List "Granma" prenosi da je nestalo 13 ljudi. Evakuisana je osnovna škola koja se nalazi u blizini, a lokalni mediji prenose da među djecom nema povrijeđenih.

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: