CJB: Za vikend 92 vozača sankcionisana zbog prekoračenja brzine | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

CJB: Za vikend 92 vozača sankcionisana zbog prekoračenja brzine

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:08.11.2016.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su od 03. do 05. novembra 2016. godine, sproveli Republičku akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača“.

Rezultat slika za cjb slike

U danima akcije ukupno je kontrolisano 308 učesnika u saobraćaju, od kojih su 92 vozača sankcionisana za prekršaj prekoračenja brzine, 41 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Broj vozača kod kojih je utvrđena količina alkohola veća od 1,00 g/kg je 16 lica, a u skladu sa članom 170. stav 4. Zakona o prekršajima Republike Srpske, oni su lišeni slobode i u službenim prostorijama su zadržani dok su se otrijeznili.

Takođe, evidentirano je i 67 prekršaja koji nisu bili akcenat akcije.

Podsjećamo da je na putnoj mreži koju operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje za 10 mjeseci 2016. godine evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima.

Centar javne bezbjednosti Trebinje je realizovao niz kako republičkih, tako i regionalnih i lokalnih akcija u saobraćaju, čiji je cilj uticanje na nesavjesne vozače da poštuju saobraćajne propise. Centar i ovaj put apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, saobraćajnu kulturu kao i jedni druge.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: