Oproštaj od velikog Mihe – Šampioni ne umiru | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Oproštaj od velikog Mihe – Šampioni ne umiru

Izvor: Rtrs | Datum:16.12.2022.

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u 54. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci.

Siniša Mihajlović (Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, ilustracija)

Siniša Mihajlović preminuo je poslije teške borbe sa leukemijom u bolnici u Rimu.

 

Od Siniše Mihajlovića oprostila se i italijanska prva liga.

 

- Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i humanost su primjer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svjetskom fudbalu - navodi se u objavi na Tviteru.

 

Oglasila se i Fiorentina, jedan od klubova koje je Mihajlović vodio kao trener.

- Fiorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu u bližnje smo - stoji u objavi.

 

Bivši fudbaler Zdravko Kuzmanović rekao je za RTS da je bio u šoku kada je saznao da je preminuo Mihajlović. Zahvalan je što je imao mogućnosti da ga upozna i radi sa njim.

 

- Bio je veliki, veliki čovjek, veliki gospodin. Sjećam se još kada smo bili u reprezentaciji, kada mi je bio selektor, trener, samo imam velike pohvale, jer sam imao priliku da treniram sa tako velikim čovjekom, da ga upoznam. Ostaće mi u dobrim sjećanjima, mnogo sam ga cijenio i volio - poručio je Kuzmanović.

 

Porodica: Zauvijek će ostati sa nama

 

Porodica Siniše Mihajlovića u saopštenju poručuje da će nastaviti da žive sa svom ljubavlju koju im je pružio: Zauvijek će ostati sa nama.

 

- Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se ljekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesndro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvijek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio - naveli su iz porodice.

 

Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović, navodi Fudbalski savez Srbije.

 

- Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i svijeta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čovjeka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala - navode iz FSS-a.

 

- Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspjeti da po drugi put pobijedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svijet je sada u suzama, ali Siniša ne bi volio da se vide te suze. Šampioni ne umiru - dodaju iz FSS-a.

 

Fudbalski savez Srbije izražava najdublje saučešće porodici Siniše Mihajlovića. Neka mu je večna slava i hvala.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Mihajlović.

 

- Njegova smrt je veliki gubitak za porodicu, ali i za sve njegove poštovaoce jer smo izgubili izuzetnog čovjeka, profesionalca i fudbalskog stručnjaka. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja - navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

 

Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Siniše Mihajlovića, koji je preminuo od posljedica leukemije.

 

- Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca - saopštili su crno-bijeli.

 

Mihajlović će ostati upamćen kao jedan od najboljih srpskih igrača koji su ikada nastupali u Italiji i kao veliki čovjek i veliki borac, napisao je danas na Tviteru šef italijanske diplomatije Antonio Tajani.

 

Od Mihajlovića se oprostio i potpredsjednik Vlade Italije Mateo Salvini, koji je napisao na Tviteru da će Mihajlović svima nedostajati i poželio mu sretan put "na terenu i izvan terena".


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: