Срби провели 15. ноћ на барикадама | Херцег Телевизија Требиње

Хроника

Срби провели 15. ноћ на барикадама

Извор: rtrs | Датум:25.12.2022.

Ситуација на сјеверу Косова, као и у срединама јужно од Ибра у којима живе Срби је мирна, али код већине Срба је присутан страх од неизвјесности.
 
 

Новина у односу на претходни дан је новопостављена барикада у селу Дрен на путу према Лепосавићу којом мјештани настоје предуприједити најаву Косовске полиције да ће успоставити контролни пункт и у том српском селу у коме се магистрални пут Косовска Митровица-Лепосавић укршта са локалним путем који води до Копаоника.

Срби и даље барикадама настоје издејствовати пуштање на слободу ухапшених бивших припадника Косовске полиције Миљана Аџића, Дејана Пантића и Слађана Трајковића, повлачење свих припадника Косовске полиције, уклањање база Косовске полицијске службе /КПС/ и косовских безбједносних снага са сјевера Косова и поништавање спискова Приштине са именима Срба осумњичених за различита кривична дјела.

У притвору у полицијској станици на прелазу Јариње и даље се налази ухапшени Дејан Пантић осумњичен за напад на приштинске институције.

Из Еулекса тврде да не знају гдје се Пантић налази док из КПС-а, како су саопштили, траже помоћ КФОР-а за његово пребацивање до најближег притворског центра.

КФОР је одбио захтјев уз образложење да нису створени безбједносни услови док је истовремено синоћ помогао заједно са Еулексом у замјени припадника КПС-а на полицијским пунктовима укључујући и прелаз Јариње.

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти је рекао да ће послије Божића одржати састанак са командантом Кфора, на коме ће бити све разјашњено, те да барикаде не могу да се толеришу у недоглед.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да српски народ нема ништа против да Кфор и Еулекс буду присутни на сјеверу Косова како би заштитили народ.

На најаве Приштине да ће уклонити барикаде уколико то не ураде Кфор и Еулекс, Петковић је рекао да Курти "не треба да се игра српским главама".


Категорија: Хроника

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: