Preminula Lisa Mari Prisli, kćerka kralja rokenrola | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Preminula Lisa Mari Prisli, kćerka kralja rokenrola

Izvor: RTRS | Datum:13.01.2023.

Lisa Mari Prisli, jedino dijete kralja rokenrola Elvisa, preminula je u 54. godini.
 
– Teška srca moram podijeliti razarajuću vijest da nas je napustila moja lijepa kćerka Lisa Mari – rekla je Prisila Prisli.

Lisa Mari, takođe pjevačica, ranije je u četvrtak hitno prevezena u bolnicu. Mediji navode da je imala srčani zastoj. Pronađena je kako ne daje znakove života u svom domu u Kalabasasu u Kaliforniji, rekli su izvori.

– Ona je bila najstrastvenija i najsnažnija žena koju sam ikada poznavao. Tražimo privatnost dok pokušavamo da se nosimo sa ovim dubokim gubitkom – rekla je Prisila Prisli.

Njena majka nije govorila o mogućem uzroku smrti.

Pozivajući se na izvor blizak Lisi Mari Prisli, ona je pronađena bez znakova života u svojoj spavaćoj sobi u četvrtak ujutro. Bolničari su izveli i postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njen puls.

Lisa Mari Prisli rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Grejslend u Memfisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis preminuo od srčanog udara u Grejslendu 1977. u svojoj 42. godini.

Njena muzička karijera započela je debitantskim albumom “To Hum It Mej Konsrn“ iz 2003. godine. Slijedio je album “Nau Vot“ iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Bilbordovoj ljestvici albuma 200. Treći album, “Storm and Grejs“, objavljen je 2012. godine.

U utorak su Lisa Mari i Prisila Prisli prisustvovale dodjeli Zlatnih globusa na Beverli Hilsu, gdje je Ostin Batler osvojio nagradu za najboljeg glumca u dramskom filmu za glavnu ulogu u prošlogodišnjem biografskom filmu “Elvis“.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: