Specijalistički tim iz Srpske u potresnim scenama izvlačenja žrtava ispod ruševina (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Specijalistički tim iz Srpske u potresnim scenama izvlačenja žrtava ispod ruševina (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:11.02.2023.

Specijalistički tim iz Republike Srpske nalazi se u epicentru razornog zemljotresa u Kahranmarašu, gdje nastavljaju potragu za preživjelima, iako kkao vrijeme prolazi, sve je manje nade da će ih biti.

U blizini ruševina je i veliki broj ljudi koji čeka da spasioci izvuku njihove najmilije.

 

U Specijalističkom timu iz Republike Srpske nalazi se i pas tragač Tora, a prema riječima Aleksandra Naumovića, jednog od člana našeg tima, i ostale spasilačke ekipe imaju pse tragače, bez kojih je posao izvlačenja preživjelih, ali i žrtava razornog zemljotresa gotovo nemoguć.

 

U razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio jug Turske i Siriju poginulo je više od 24.000 ljudi, a više desetina hiljada je povređeno. Spasioci su u trci s vremenom - nadaju se da ispod ruševina ima preživjelih. Srušeno je ili oštećeno više od 12.000 objekata i zgrada.

Specijalistički tim iz Republike Srpske zaputio se u Tursku 7. februara, dan nakon što je Tursku i Siriju pogodio razoran zemljotres.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: