Trebinjac u jednom danu počinio pet krivičnih djela pa uhapšen | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Trebinjac u jednom danu počinio pet krivičnih djela pa uhapšen

Izvor: Herceg RTV | Datum:25.03.2023.

Policijska stanica Trebinje je 24. marta 2023. godine, oko 07:00 časova zaprimila prijavu da je ispred porodične kuće ukradeno putničko vozilo marke „Volkswagen“, tip „Golf II“. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta, nakon čega su širom pretragom terena pronašli navedeno vozilu u selu Dubljani, Grad Trebinje.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Krađa“ iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Oko 10:00 časova 24. marta Policijska stanica Trebinje je zaprimila prijavu da je jedna osoba u porodičnoj kući u selu Dubljani, Grad Trebinje, napadnuta kojom prilikom je jedno ili više nepoznatih lica otuđilo novac u iznosu od oko 500 eura. Događaj je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju kvalifikovalo kao krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 227. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Tokom preduzimanja istražnih radnji i radnji dokazivanja u prethodna dva krivična djela policijski službenici su došli do saznanja da su izvršena još tri krivična djela: krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“ iz člana 151. Krivičnog zakonika Republike Srpske na način da je u selu Grmljani, Grad Trebinje izvršen neovlašten ulazak u jednu porodičnu kuću i dva krivična djela „Teška krađa“ iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske na način da je izvršena provala u dvije porodične kuće u selu Dubljani, Grad Trebinje.
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su radeći na rasvetljavanju navedenih krivičnih djela izvršili blokadu šireg lica mjesta kao i pretragu terena. Na osnovu svih operativnih saznanja stekli su osnov sumnje da je izvršilac svih pet krivičnih djela lice inicijala S.R. iz Trebinja. Osumnjičeno lice je lišeno slobode 24. marta 2023. godine, oko 13:40 časova


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: