Budva: Primoravao dijete da se uda kako bi zaradio 30.000 evra | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Budva: Primoravao dijete da se uda kako bi zaradio 30.000 evra

Izvor: Glas Srpske | Datum:04.04.2023.

Budvanska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za trgovinu ljudima.


 
- Uhapšen je I.B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne kćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti nabolje, primoravao svoju maloljetnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 evra - saopšteno je iz Uprave policije, prenose crnogorske "Vijesti".

Takođe, sumnja se da je I.B. duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve. Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svom ocu, ističu iz policije.

Protiv uhapšenog i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece, jer ih nisu sprečavali u prosjačenju.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: