Milivojević: Pronaći napadače na srpske mladiće u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Milivojević: Pronaći napadače na srpske mladiće u Mostaru

Izvor: RTRS | Datum:02.05.2023.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević osudio je napad na srpske mladiće iz Zemuna u Mostaru i zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetli ovaj događaj i pronađe počinioce.

- Svaki napad je strašan, a kada se to dogodi zbog nacionalne mržnje onda zaista izaziva dodatnu zabrinutost. U posljednje vrijeme napadi ove vrste su učestali i to se mora zaustaviti. Neshvatljivo je da u turističkom gradu turisti budu pretučeni zbog natpisa na majici - rekao je Milivojević Srni.

On je naveo da Mostar pretenduje da postane veliki turistički centar i da se ovakve stvari ne smiju dozvoliti.

- Ako ne ovi incidenti ne rasvijetle i počinioci ne pronađu treba da se zapitamo kakva je bezbjednost u Mostaru i za građane i za turiste - naveo je Milivojević.

Dva muškarca iz Zemuna napadnuta su juče u Mostaru, a jedan od njih S.N. /33/ teško je povrijeđen.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je Srni da su mladiće napale dvije nepoznate osobe u Ulici Kuluk u Starom gradu, da je povrijeđeni mladić zadobio prelom vilice, a njegov prijatelj je rekao da su napadnuti zbog natpisa "Zemun" na majicama.

Nedavno je pokušana paljevina ugostiteljskog objekta srpske povratničke porodice u mjestu Ortiješ kod Mostara, a u decembru prošle godine devastirana je i oskrnavljena Saborna crkva u Mostaru, a počinioci nikada nisu pronađeni.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: