Novi horor u elitnoj beogradskoj školi: Bivša učenica izbola đaka i nastavnicu | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Novi horor u elitnoj beogradskoj školi: Bivša učenica izbola đaka i nastavnicu

Izvor: Telegraf | Datum:04.05.2023.

Bivša učenica nožem je danas povredila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči u tome u privatnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Beogradu. Kako saznajemo, reč je o učenici koja je ranije izbačena iz te škole.

 
Napadnuti nisu teško povređeni. Devojčica je donela kuhinjski nož. Škola je evakuisana, svi su ispred.

 Kako piše na sajtu ove ustanove, u Gimnaziji se ostvaruje nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao i međunarodni obrazovni programi: IB Middle Years Programme i IB Diploma Programme.

Školu „Ruđer Bošković” odlikuju savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odeljenja optimalne veličine (od 10 do 20 đaka).   Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

Pored redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz različitih oblasti: sport, ples, umetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija, šah.

Proces učenja se odvija i van učionice kroz đačke ekskurzije, rekreativnu nastavu, đačke razmene, izlete i jezičke i sportske kampove.

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika, pisaca, sportista, naučnih radnik, navodi se na sajtu ove škole.

(Telegraf.rs)


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: