VUČIĆ NAJAVIO MASOVNO ODUZIMANJE ORUŽJA | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

VUČIĆ NAJAVIO MASOVNO ODUZIMANJE ORUŽJA

Izvor: SRNA | Datum:05.05.2023.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nove mjere po hitnom postupku, a jedna od njih je pooštravanje uslova za posjedovanje oružja.
Vučić je nakon tragedije u Mladenovcu rekao na konferenciji za novinare da će kaznena politike za nelegalno držanje i nošenje oružja biti znatno pooštrena.

"Za to malo oružja, što bude bilo i kod lovaca i kod svih drugih, biće obavezne šestomesečne provere, uz lekarske, psihijatrijske i psihološke preglede. Takođe, obaveza će biti i test na psihoaktivne supstance u roku od 48 časova, kada to nadležne službe zatraže", rekao je Vučić.

On je otkrio i da će Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ biti naloženo da sve osobe koje imaju nelegalno oružje moraju da ga predaju u narednih mjesec dana ili će uslijediti brutalne sankcije.

"Izvršićemo razoružanje Srbije, udvostručićemo kazne, pa da vidimo kako ćete nabavljati oružje", rekao je on.

Vučić je pojasnio da će kazne biti nekoliko puta uvećane, pa će biti predviđen i zatvor do 15 godina za one koji budu prekršili izmijenjene zakonske mjere o nelegalnom držanju, nošenju, proizvodnji i prepravljanju oružja.

"Moramo da nastavimo da živimo slobodno. Moramo da se suprotstavimo ovom zlu", rekao je Vučić, koji je sinoćnje ubistvo osam ljudi u selima kod Mladenovca okvalifikovao kao teroristički čin.

Samo u dva dana u dva oružana napada u Srbiji izgubljeno je 17 života. U Mladenovcu je sinoć ubijeno osmoro ljudi, a osam đaka u radnik obezbjeđenja ubijeni su u srijedu, 3. maja, u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Počinioci su uhapšeni. 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: