Srbija zavijena u crno nakon dva masakra: Danas sahrana deset žrtava | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Srbija zavijena u crno nakon dva masakra: Danas sahrana deset žrtava

Izvor: klix | Datum:06.05.2023.

Na beogradskim grobljima danas će biti sahranjeno četvoro učenika i radnik obezbjeđenja koji su ubijeni u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, dok će u Malom Orašju biti sahranjeno petoro stradalih u pucnjavi u blizini Mladenovca.

 

Još tri sahrane zakazane su za nedjelju, a u ponedeljak će na beogradskom Novom groblju biti održane dvije sahrane.

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

U dvije pucnjave u Srbiji izgubljeno je 17 života - u srijedu je trinaestogodišnji dječak ubio iz pištolja osmoro učenika i radnika obezbjeđenja u školi "Vladislav Ribnikar", dok je povrijedio šestoro učenika i nastavnicu, a potom je u odvojenoj pucnjavi dan kasnije mladić ubio osam osoba, a ranio 14 kada je pucao na mještane više sela u okolini Mladenovca i Smedereva.

Šest đaka i nastavnica su sa prostrijelnim ranama hospitalizovani, a dvoje djece je još u kritičnom stanju.

Građani širom Srbije i regiona odaju počast stradalima u dvije masovne pucnjave.

U Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu juče je bio Dan žalosti, dok je Vlada Crne Gore odlučila da za dan žalosti proglasi nedjelju, 7. maj.

Trodnevna žalost proglašena je i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: