Kisić: Dečak koji je pucao u školi ne može da bude pušten sa psihijatrije | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Kisić: Dečak koji je pucao u školi ne može da bude pušten sa psihijatrije

Izvor: Nezavisne | Datum:11.05.2023.

Ministarka za brigu o porodici Srbije Darija Kisić je, govoreći o tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", rekla da je Kosta K. u dijelu dječje psihijatrije i da ne može da se desi da bude pušten, kao što pišu mediji.

 "On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen", istakla je ministarka.

Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procjene vještaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period, dodala je Kisić.

"Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih roditelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i po difoltu se odmah uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor", rekla je Kisić.

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: