FK Velež : Emotivnom objavom oprostili se od preminulog Jova Mišeljića | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

FK Velež : Emotivnom objavom oprostili se od preminulog Jova Mišeljića

Izvor: FK Velež | Datum:18.05.2023.

Emotivnom objavom, danas se od preminulog Jova Mišeljića oprostio i Fudbalski klub Velež iz Nevesinja u kome je Mišeljić počeo svoju fudbalsku karijeru.


“ U naš nezaborav preselio se čovjek koji je bio jedan od najsjajnijih bisera nevesinjskog fudbala. Dres našeg kluba pokojni Jovo je nosio krajem osamdesetih godina i nakon sjajnih partija prešao je u Leotar i bio jedan od najboljih napadača nekadašnje Druge fudbalske lige bivše Jugoslavije. Karijera ga je vodila u Radnički iz Niša a jedan je od rijetkih fudbalera na ovim prostorima koji je trebao preći u beogradsku Crvenu zvezdu ali je odustao i otišao u Španiju. Odlazi u Badahoz i nakon samo godinu dana provedenih na Pirinejskom poluostrvu prelazi na Kipar. Nastupao je za Aris, Apolon, Atinaikos, Proleter Zrenjanin i OFK Niš.
Za Leotar je nastupao u periodu od 1989. do 1992. godine, odigravši 94 prvenstvene utakmice, a nakon toga bio je i član šampionske generacije u sezoni 2002/2003, u kojoj je odigrao još 16 susreta.
Jedan dio trenerske karijere proveo je na mjestu gdje je napravio prve fudbalske korake, u našem Veležu i pod njegovim kormilom naš tim je ostvario plasman u drugu ligu.

Radio je sa djecom i na Kipru i u posljednje vrijeme bio trener mlađih kategorija u niškom Radničkom.
Ljubitelje fudbala širom Evrope oduševljavala je jednostavnost egzekucije i zrelost u potezu i brzom koraku Jova Mišeljića koji je ponikao u našem klubu, bio naš čovjek, a juče se preselio u vječnost.
Zbogom Jovo vječna ti slava i hvala na svemu što si učinio za naš Velež.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: