Šok bombe, sukob građana i policije u Zvečanu; Sirene na sjeveru KiM, barikade u Leposaviću (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Šok bombe, sukob građana i policije u Zvečanu; Sirene na sjeveru KiM, barikade u Leposaviću (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:26.05.2023.

Više desetina pripadnika takozvane specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština.

14.11 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naredbu za povećanu borbenu gotovost zbog stanja na sjeveru KiM.

14.05 - Tzv. specijalna policija ušla je u zgradu opštine Zvečan, a tom prilikom su pored suzavca koristili i šok bombe.

Oklopna vozila i specijalne jedinice policije nalaze se ispred zgrade opštine.

13.29 - Sukob okupljenih i policije u Zvečanu, bačene šok bombe. Došlo je do sukoba između okupljenih i policije u Zvečanu. Čuju se rafali.

Navodno je zapaljeno policijsko vozilo, kao i da su bačene šok bombe.

13.20 - Prekinuta nastava u školama u Kosovskoj Mitrovici. Na fakultetima i u školama u Kosovskoj Mitrovici prekinuta nastava.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost.

Specijalci namjeravaju da na zgradu opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije "istaknu zastavu plavo žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu", prenosi RTS.

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsjednik Srbije.

Juče su novi predsjednici opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću položili zakletvu i preuzeli dužnosti kao prvi predsjednici albanske nacionalnosti od formiranja lokalnih struktura vlasti u ovim sredinama pod okriljem vlade u Prištini.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: