Vojska Srbije stavljena u najviši nivo borbene gotovosti | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Vojska Srbije stavljena u najviši nivo borbene gotovosti

Izvor: RTS | Datum:26.05.2023.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević potvrdio je da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na Kosovu i Metohiji dramatična.

- Sve ono na šta je predsjednik Vučić upozoravao danima i nedjeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom, prije svega na sjeveru KiM, i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim - rekao je Vučević za TV Pink.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi Vučića.

- Neko mora da razumije da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu - rekao je Vučević.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: