Preminuo Gojko Bjeloglav - društveno-politički radnik i pokretač najvećeg investicionog ciklusa u "Popovom polju" | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Preminuo Gojko Bjeloglav - društveno-politički radnik i pokretač najvećeg investicionog ciklusa u "Popovom polju"

Izvor: trebinje live | Datum:04.07.2023.

 

 

 

U Trebinju je sinoć, u 84. godini života, preminuo Gojko Bjeloglav, nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Trebinje, istaknuti društveno-politički radnik i član Gradskog savjeta Grada.

Bjeloglav je rođen 1939. godine i po zanimanju je bio magistar ekonomskih nauka.

Bio je direktor preduzeća "Popovo polje" i pokretač najvećeg investicionog razvoja u ovom kolektivu. Za vrijeme njegovog mandata je od ukupne površine polja, od oko 2.500 hektara, komasacijom obuhvaćeno oko 900 hektara, odnosno 7.000 parcela u vlasništvu 675 mještana sela u Popovom polju. Tada su uklonjene kamene međe duge 250 kilometara, izvađeno je 20.000 kubika kamena, a izgrađeni su odvodni kanali za površinske vode dugi 34 kilometra.

Na mjesto predsjednika Skupštine opštine Trebinje izabran je 1985. godine. Na ovoj funkciji je ostao do 1987. godine. Nakon toga, obavljao je niz društvenih funkcija, a bio je i zamjenik generalnog direktora Matičnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske /ERS/.

Gojko Bjeloglav iza sebe je ostavio suprugu, troje djece i šestoro unučadi.

Biće sahranjen u srijedu, 5. jula, na groblju u Policama u 17.00 časova.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: