Zvornik - dan poslije krvavog terorističkog pira | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Zvornik - dan poslije krvavog terorističkog pira

Datum:28.04.2015.

Zvornik - dan poslije krvavog terorističkog piraKako javljaju čitaoci našeg portala, u Zvorniku je na ulicama jutros mirno.

Upadljivo je primjetno pojačano prisustvo policije u cijelom gradu i patrola policije Republike Srpske na prilazima gradu, dok samo mjesto zločina i njegovu bližu okolinu obezbjeđuju i pripadnici SIPA-e i pripadnici Policije RS sa dugim cijevima.

Međutim, u razgovorima sa lokalnim stanovništvom osjeća se i uznemirenost i ogorčenost zbog terorističkog čina koji se dogodio sinoć. Ipak, za medije, građani nerado govore o ovom događaju.

Iz zvorničke bolnice saopštili su da je stanje ranjenih policajaca stabilno i da su van životne opasnosti te da će danas napustiti odjeljenje intenzivne njege. U toku noći, ranjene policajce posjetio je i ministar policije RS Dragan Lukač.

Inače, među građanima Zvornika i na internet portalima pojavila se informacija da će danas u 13 časova građani Zvornika samoinicijativno organizovati protesni skup koga nazivaju "Terorizam neće ući na vrata Zvornika", a kako saznajemo skup bi trebalo da se održi ispred Spomenika palim borcima u Zvorniku.

Prema informacijama koje se mogu pronaći na društvenim mrežama, cilj je da se ukaže na opasnost od terorizma i oda počast ubijenom policajcu.

"Ne želimo stvarati mržnju ili nešto slično, želimo samo da skrenemo pažnju na opasnost od terorizma kao i da odamo počast našem nastradalom sugrađaninu. Danas je to bila policijska stanica, sutra će to biti škola... Takođe biće organizovana i protestna šetnja.", stoji, između ostalog, u pozivu koji se pojavio na društvenim mrežama.

Kako prenosi portal Zvornik danas, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović osudio je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca i pozvao građane da ne dižu paniku, jer MUP Republike Srpske drži sve pod kontrolom.

"Ovo je nemio događaj koji je uznemirio sve građane", rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

On je dodao da hoće da vjeruje da je ovo pojedinačan slučaj i da iza njega ne stoji organizovana ekipa.

"Uostalom, ako je drugačije to će istraga koju vodi MUP Republike Srpske sa drugim policijskim agencijama, potvrditi ili demantovati", rekao je Stevanović.

Predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersad Mehmedović rekao je da je ovaj događaj sve iznenadio i šokirao.

"Još sam pod utiskom. Događaj je težak i ozbiljan i nadam se da neće narušiti međuetničke odnose u Zvorniku", rekao je Mehmedović.


Izvor: Vijesti.in.rs


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: