Trebinjcu hakovan profil na fejsbuku i imejl-adresa | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Trebinjcu hakovan profil na fejsbuku i imejl-adresa

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.10.2023.

Policijska uprava Trebinje je zaprimila prijavu da je jednom licu neovlašteno preuzet profil na fejsbuku i imejl-adresa.

Lice je prijavilo da je nakon što je konkurisalo na oglas za radno mjesto, za koje se prijavilo putem linka koristeći svoju imejl-adresu i šifru za fejsbuk profil, nepoznato lice mu je onemogućilo pristup imejl-adresi i fejbuk profilu, čime je nepoznato lice počinilo krivično djelo neovlašteni pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka iz člana 411. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Trebinje apeluje na sve građane da u onlajn svijetu budu jako obazrivi, da se informišu na koje načine mogu da zaštite svoje lične podatke, kao i da lične podatke kao što je jedinstveni matični broj, broj lične karte, broj svog tekućeg računa nikada ne daju, ni za koje svrhe.

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: